Choď na obsah Choď na menu

Norge taper hjemme mot Serbia

Den siste runden i gruppe D i UEFA Nations League B-nivå startet en hard kamp. Det norske laget, rangert 36. i verden og rangert som nummer to i gruppen før kampen, satt på sin hjemme-PK, rangert 25. i verden, og rangert først i gruppen før kampen. Serbia-laget. Norge tapte til slutt 0-2 for Serbia, som gikk forbi toppen av gruppen og avanserte til A-nivå.

Før starten av denne runden hadde Norge og Serbia 10 poeng, og rangerte de to beste i denne gruppen. Spillerne til de to lagene bar billige fotballdrakter i første runde, Norge slo Serbia 1-0 på bortebane. I denne kampanjen kan Norge, som er på hjemmebane, med hell oppgradere så lenge de holder på trekningen. Norge la også stor vekt på denne kampen og sendte den sterkeste oppstillingen ledet av superstjernen Håland som spilte for Manchester City. Etter kampstart kom Norge, som spilte på hjemmebane, gjentatte ganger med trusler, og Håland prøvde å skyte for å true Serbias mål mange ganger, men kanskje var han for engstelig, og Norge klarte ikke å score. I det 42. minutt tok Serbia ledelsen og brøt døden. Serbia scoret nok et mål kort tid etter starten av andre omgang. 2-0! Etter å ha ligget under med 2 mål satte Norge i gang en vanvittig kontring, og Håland fikk mange gode sjanser, men han lyktes aldri med å skyte denne kampen.

Selv om Håland i Norsk landslagsdrakt nr. 9 er i utmerket form for Manchester City og landslaget, er Serbia sterkere totalt sett. I VM-kvalifiseringen 2022 slo de Portugal for å kvalifisere seg til den direkte kvalifiseringen, og Serbia fortjente å kvalifisere seg til UEFA Nations League A-lag. Til slutt kunne Norge bare angre på hjemmebane og forbli i gruppe B i UEFA Nations League. Tidligere har Norge gått glipp av Qatar-VM, noe som betyr at Håland ikke får mulighet til å konkurrere med verdens topplag på landslaget i en periode fremover. Dette er virkelig synd for Manchester City-geniet.