Choď na obsah Choď na menu

Dortmund uavgjort mot Bayern

Fokuset i 9. runde av Bundesliga ble lansert på Iduna Signal Park Stadium, med Dortmund som tar imot Bayern München hjemme. Dortmund jaget etter 2 mål bak, og til slutt spilte Dortmund uavgjort 2-2 hjemme med Bayern München. Når det gjelder stillingen, ligger Bayern på tredjeplass med 16 poeng, og Dortmund på fjerdeplass med 16 poeng. Dortmund gjorde også slutt på flauheten med å tape mot Bayern på 8 kamper.

I første omgang av kampen tok Bayern ledelsen, men situasjonen endret seg plutselig i andre omgang. Utenlandshjelpen Modeste, som kom inn som innbytter, assisterte først og scoret i en Borussia Dortmund drakt, og scoret deretter en heading i siste øyeblikk for å fullføre trekningen. Det endte lagets tapsrekke mot Bayern, og tillot ikke Bayern å øke gapet i tabellen, og rangerte den høyeste i laget. Bundesligaen har hatt en rystende start på sesongen. Bayern er fortsatt Bundesliga-giganten, og Dortmund er fortsatt en utfordrer. I begynnelsen av sesongen solgte begge lag sine ledende spisser, noe som førte til at begge lag led mye. Siden det fortsatt er Champions League-kamper midt i uken, må de to lagene vurdere å rotere lagoppstillingen. I de siste 5 møtene mellom de to sidene har Bayern opprettholdt en fullstendig seier. Denne kampanjen avsluttet Bayerns seiersrekke mot Dortmund.

Etter kampen, i tillegg til at Dortmund-spillerne jublet i gul billige fotballdrakter, ble hele feltballen til et gult hav. Publikum hoppet opp og ned, skrek, begeistret og sølte til og med ølet i hendene. Dortmund utlignet akkurat, men fansen var fortsatt veldig spente. Faktisk har dette resultatet vært veldig uventet. I det kaotiske og uhyggelige sekundet utfordret Dortmund historien, sannsynligheten og kanskje sin egen tro. Sist gang Dortmund spilte mot Bayern hjemme for å utligne et underskudd på to mål var tilbake i 1989, så dette er virkelig noe å juble over.