Choď na obsah Choď na menu

Ronaldos største trussel er ikke lenger Messi

I første runde av Champions League-gruppespillet brøt Håland og Mbappé ut samtidig, og hjalp henholdsvis Manchester City og Paris med en god start. Håland hadde på seg Haaland drakt og scoret et mål i hver omgang for å hjelpe Manchester City med å slå Sevilla 4-0 på bortebane. Dette er Hålands 25. mål i hans 20. opptreden i Champions League. Han passerte Mbappé i en alder av 22 og ble den yngste spilleren med 25 mål i Champions Leagues historie. Samtidig er Håland også den første spilleren i Champions Leagues historie som har scoret 25 mål på de første 20 kampene.

Mbappé, som hadde på seg billige fotballdrakter nr. 7, doblet på 17 minutter i første omgang for å hjelpe Paris med å slå Juventus 2-1 hjemme. Dette er Mbappés 35. mål i hans 54. opptreden i Champions League. Han ble også den yngste spilleren med 35 mål i Champions League i en alder av 23. Fordi Ronaldo ikke spilte i Champions League denne sesongen, var han mest bekymret for å bli forbigått av Messi. Men dagens situasjon ser ut til å være at det ikke er Messi, men Håland og Mbappé som er mest forventet å knekke Cristiano Ronaldos rekord på 140 mål i Champions League. Ut fra deres nåværende offensive effektivitet, kan det hende Cristiano Ronaldos Champions League-scoringsrekord ikke blir bevart.

Håland og Mbappé satte samtidig Champions League-rekorden, noe som får folk til å beklage at tiden deres er inne. Håland og Mbappé regnes for å være de «nye stjernene» i fotball som erstatter Cristiano Ronaldo og Messi. Disse to stjernene har også bevist med sin ytelse og data på banen at de fullfører transcendensen. Ut fra ytelsen til personopplysninger å dømme, forventes Håland, som spilte i Premier League denne sesongen, å vinne Premier League Golden Boot denne sesongen. På grunn av Manchester Citys generelle styrke er muligheten for at han vinner Premier League og Champions League med laget ikke liten. Problemet med Mbappé er at Ligue 1 ikke er like intens og eksponert som Premier League, og han konkurrerer med Neymar i PSG. Ut fra momentumet i utviklingen til disse to stjernene å dømme, hvem tror du vinner Ballon d'Or først?